SLOPPY JOE moodne burgerisai

Sloppy Joe nime taga peitub tegelikult üks mõnus ameerikapärane roog, kus kergelt suitsuse maitsega kastmes küpseks saanud hakkliha kasutatakse burgerisaia vahel. Teisisõnu burgeriks vormimata mahlane hakkmass, mis on hamburgerisaia vahele sätitud. Maitseb väga suurepäraselt nii suurtele kui väikestele ja seda Sloppy Joe sobib ideaalselt ka Thormiga valmistamiseks. 

Kogus: 4-le

400 g Thormi taimset “hakkliha”
1 sibul, hakituna
2-3 küüslauguküünt, hakituna
1 väiksem punane paprika, hakituna
1-2 sl tomatipastat
1 dl ketšupit
1-2 tl Worcesteri kastet
2 tl suitsutatud paprika pulbrit
soola ja pipart
tšillihelbeid, soovi korral
praadimiseks õli

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa pannile küüslauk ja punane paprika, hauta mõni minut ja lisa siis ka Thormi pihvimass. Prae see läbi mõne minuti jooksul. Lisa pannile tomatipasta, ketšup, suitsutatud paprika pulber ja Worcesteri kaste. Kui soovid teravamat tulemust, lisa ka tšillihelbed. Hauta kõik läbi ja kui mass tundub liiga paks, siis lisa veidi vett või puljongit. Lase haududa, kuni mass on läbi küpsenud ja parajalt paks. Maitseta soola ja pipraga. 

Serveeri röstitud hamburgerikukli vahel ja juurde võib sättida meelepäraseid lisandeid – kurki, tomatit, sibulat, salatirohelist jm.

Retsept ja fotod: Tuuli Mathisen