NACHOVORM MUSTADE ubade ja avokaadoga

Mehhiko köögile kummardust tegev nachovorm on sotsiaalset suhtlemist soodustav toit, mille saab vaagnaga lauale tõsta, et igaüks saaks endale meelepäraseid palasid näpsata. Nachod koos särtsakalt maitsestatud Thormiga, kus maitset lisamas veel mustad oad, jalapenod ja avokaado on hästi maitsev seltskonnaõhtu roog, mille valmistamine on jõukohane kõigile, kes suudavad ahju ja pliiti sisse lülitada. 

Kogus: 4-le

Vaja läheb:
240 g Thormi taimset pihvimassi
2-3 sl Taco vm mehhikopärast maitseainesegu
400 g nacho tšipse
400 g purk musti või punaseid ubasid, kurnatuna
200 g tomatisalsa kastet
3-4 värsket jalapenot tükeldatuna (võid kasutada ka purkitehtud jalapenosid)
100 g juustu riivituna (võimalusel eelista cheddarit)
2 avokaadot
laimimahla
oliiviõli
värsket koriandrit
hapukoort, soovi korral

Valmistamine:
Alusta taimse pihvimassi läbipraadimisest. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi õli ja prae Thormi pihvimassi mõned minutid. Lisa pannile taco maitseainesegu, sega kõik läbi ja prae veel mõned minutid. Tõsta kõrvale. 

Määri ahjuvorm õliga ja laota sinna siis nachod ühtlase kihina. Sinna peale laota pannil läbipraetud taimne pihvimass. Samamoodi laota laiali ka oad, tomatikaste, riivitud juust ja jalapeno. Kui kasutad marineeritud jalapenot, lisa see alles siis, kui nachod ahjust välja tõstad. Tõsta plaaditäis ahju ka küpseta 200 kraadi juures umbkaudu 10-12 minutit.

Samal ajal kui nachod ahjus küpsevad, töötle avokaado viljaliha laimimahla ja oliiviõliga ühtlaseks massiks.

Tõsta nachod ahjust välja ja laota vormile veel avokaadokreemi ja värsket hakitud koriandrit. Soovi korral võid peale veel hapukoort niristada. Serveeri kohe ja naudi koos sõprade või koduse seltskonnaga.

Retsept ja foto: Tuuli Mathisen