AROMAATNE AASIA stiilis supp pelmeenidega

Maitserikas ja toitev supp valmib vaid 15 minutiga! Maitsesta kuum puljong ingveri ja küüslauguga, lisa köögiviljad ja pelmeenid, keeda kuni pelmeenid valmis ja saabki sööma asuda.

Vaja läheb: 

1 punt paksoid

1 porgand

6 dl köögivilja- või kanapuljongit

paarisentimeetrine jupp ingverit

2 küüslauguküünt

350 g Thormi aasia stiilis pelmeene

1,5 sl sojakastet

hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid

Valmistamine:
Tükelda paksoi heledad varred. Tõmba porgand köögiviljaribastajaga ribadeks või lõika noaga peenikesteks tikkudeks. Kuumuta puljong keema. Riivi ingver ja küüslauk peeneks, lisa puljongisse.  Pane potti ka tükeldatud paksoi varred, porgand ja pelmeenid. Keeda 7 minutit. Lisa nüüd paksoi rohelised lehed ja lase neil supi kuumuses pehmeneda. Maitsesta supp sojakastmega. Puista enne söömist peale rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

 

Fotod ja retsept: Mari-Liis Ilover