meatless burger

THORMIBURGER- mahlane gurmeeburger taimse pihviga

Miks mõned burgerid on paremad kui teised? Sest meistrid teavad salajasi nippe! Siin on sulle need vajalikud nipid, mis aitavad teha parima gurmeeburgeri.

4 burgeri jaoks läheb vaja:

4 Thormi pihvi

2 keskmise suurusega küpset tomatit

3 marineeritud kurki 

2 punast sibulat

4-8 viilu meelepärast juustu

1 pakk fillis salatit

4 värsket ja pehmet burgeri kuklit

6 spl ketšupit

6 spl paksemat majoneesi

2 spl Dijon sinepit

rapsiõli

soola

värskelt jahvatatud musta pipart

 

Tooraine soovitus tippkokk Mihkel Kalbuselt:

Kasuta parimat hooajalist tomatit, mis saadaval on. Ideaalis võiks see tulla otse kasvuhoonest ja parimas küpsuses. Maitsetu ja kõva tomat võib rikkuda kogu maitseelamuse. Marineeritud kurke on lettidel palju, mina soovitan kergelt magusat ja parajalt krõmpsuvat Felixi perekurki. Juustu valimine kaubanduse meeletust valikust on raske, kuid kindel valik on  tugevamamaitseline Cheddar või veidi pehmem Emmental. Soovitan kasutada viilutatud juustu, see sulab ühtlaselt ja on mugav kasutada. Burgerikukleid võiks ideaalis teha ka ise või siis osta pisemate käsitöö pagaritöökodade poodidest, nende maitse ja värskus on suurepärase lõpptulemuse jaoks vaata et üks olulisemaid nüansse.  Majonees peaks olema paksem ja tugevama koostisega, siis tuleb ka kaste veidi paksem ning ei voola süües burgeri vahel välja, purgis müüdavad Heinz või Hellmann´s on hea valik.

 

Ettevalmistused

Koori punane sibul ja viiluta võimalikult õhukesteks ratasteks. Pese tomatid ja viiluta meelepärase paksusega viilud, maitsesta need soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Pese frillis salat ja lase nõrguda. Viiluta marineeritud kurk meelepärase paksusega viiludeks. Kastme jaoks sega kokku ketšup, majonees ja sinep. Burgeri sai lõika vajadusel sakilise leivanoaga keskelt pooleks.

 

Valmistamine

Prae või grilli Thormi kotletid keskmisel kuumusel 2 minutit. Seejärel keera ümber ja kata pihv vastavalt soovile 1-2 viilu juustuga. Küpseta veel 2-2.5 minutit. Samal ajal võid teisel pannil või grillil ka röstida burgerisaiad. Maitsesta Thormi pihv peale praadimist näpuotsa täie soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Alumisele saiale määri u 1 spl täis kastet, sellele aseta salatileht, siis tomati-, kurgi- ja sibulaviilud ja kalla supilusika abil nende peale veel soovi järgi kastet, pane sinna peale pihv ja suru kukli ülemine pool kergelt vastu pihvi. Söö koheselt. Soovitatavalt sõrmede vahelt, ära kasuta nuga ja kahvlit 😊 

Head nautimist!

 

Jaga meiega oma Thormiburgeri pilti sotsiaalmeedias #thormiburger