KIBBEH BIL SANIEH – Lähis-Ida maitseelamus

Tavapäraselt valmistatakse seda maitseküllast küpsetist veise- või lambahakklihast, kuid selgus, et see Lähis-Ida maailmakuulus retsept maitseb sama hästi ka Thormi haksist.

Täidis:
200g Thormi haksi
1 keskmine hakitud sibul
100g seedermänniseemneid
0,5tl soola
1tl Baharat maitseainesegu
oliivõli

Bulguri-haksi mass:
150g bulgurit
250ml vett
1 keskmine hakitud sibul
200g Thormi haksi
peotäis hakitud münti
1tl soola
1tl Baharat maitseainesegu

Valmista täidis:

1) Kuumuta pannil õli
2) Lisa pannile sibul ja haks Prae kuni kergelt pruunikas
3) Maitsesta soola, Baharati maitseaineseguga ning lisa seedermänniseemned (jäta mõned kaunistamiseks)

Valmista Bulguri-Haksi mass:

1) Kalla bulgur kaussi ning vala peale vesi. Lase seista kuni vesi on bulgurisse imendunud 2) Lase bulgur, haks, sibul, münt, sool ja Baharati maitseainesegu seguneda köögikombainis ühtlaseks massiks 3) Jaga segu kaheks

Pane Kibbeh vormi:

1) Määri 24×24 vorm oliivõliga.
2) Suru pool bulguri-haksi massist märgade kätega vormi põhja.
3) Kata põhi täidisega.
4) Nüüd suru täidisele märgade kätega ülejäänud bulguri-haksi mass.
5) Lõika terava noaga Kibbeh rombideks ja vala üle oliivõliga.
6) Küpseta 205C ahjus 30-40 min kuni Kibbeh on pealt krõbe.

Serveeri koos värske salatiga või näiteks mündi-jogurti kastmega.

NB! Baharat maitseainesegu saab osta või ise kokku segada (must pipar, koriander, vürtsköömned, kaneel, kardemon, nelk, muskaatpähkel, paprika). Kui seda pole, siis võib asendada ka ntx vürtspipra, mustapipra, kaneeli ja paprika seguga. 

Retsept ja foto: @kizkadelicious