HAKSIKOTLETT KIIEVI stiilis

Legendaarse Kiievi kotletiga katsus jõudu Thormi haksist valmistatud Kiievi stiilis kotlett ja usute või mitte, aga see on imehea! Täiusliku lihvi annab filotainasse mätsimine, mis hoiab kõik hea maitsed kotleti sees. Siin retseptis on kotlett pannil krõbedaks praetud, ürdivõi sees maitset andmas. Ürdivõi saad asendada ka taimse margariiniga.

Toitu jätkub kahele.

Vaja läheb:
1 pakk ( 200 g ) Thormi taimevalgu haksi
50 g võid ( või nt Keiju margariini)
peotäis värsket tilli ja  lehtpeterselli
soola ja musta pipart
1-2 lehte filotainast
praadimiseks õli

Valmistamine:
Sega kokku toasoe või soola ja hakitud värskete ürtidega. Maitsesta haks soola ja musta pipraga, jaga kaheks. Vormi piklikud kotletid, vajuta keskele näpuga augud ja torka pool ürdivõist mõlemile kotletile, kata hoolikalt ülejäänud haksiga ja vormi piklikeks. Keera filotainasse ja küpseta pannil kuumal pannil kaunilt krõbedaks. Naudi koos kartulipudru või praekartuli ja rohelise värske salatiga.   

Retsept: Lia Virkus, foto Jaan Heinmaa