GRUUSIAPÄRANE KAPSAPADA

Retsept 4-le

See taimne maitsev kapsahautis saab pliidil valmis kerge vaevaga. Vitamiinirohke kapsas on trendikas ja tervislik tooraine. Võid valmistada nii 200g kui ka 400g haksiga- siis on toit veelgi tummisem.

Vaja läheb:
1 kg  kapsast
2, 5 dl vett
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt 
1 sl rapsiõli
1 pakk ( 200 g) Thormi taimevalgu Haksi
2-3 hapu – või marineeritud kurki
150 g meelepärast tomatipastat
1 tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
2 dl taimset kaerakoort 

Valmistamine:
Viiluta kapsas ribadeks. Mõõda 3 l (malmist) potti vesi, kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval potti kapsaribad. Lase kapsal pehmeneda u 15 minutit kaane all, aeg-ajalt segades. 

Haki sibul ja küüslauguküüned. Pruunista pannil õlis tükkideks murendatud taimevalgu Haks, lisa sibul ja küüslauk, kuumuta segades veel mõned minutid. Lisa ka kuubikuteks lõigatud kurgid. Sega kapsa hulka potti Haksisegu pannilt, tomatipasta, maitseained ja kaerakoor. Lase haududa kaane all potis veel u 15 minutit. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa