HAKSI- SEENEPALLID sinepise gravy kastmega

See maitseküllane roog sobib nii argipäevaks kui külalistele serveerimiseks.

Vaja läheb :

1 sibul
2 küüslauguküünt
praadimiseks õli
100 g pruune šampinjone
soola ja pipart
1 pk Thormi haksi
3 spl kaerakreemi
sojakastet
lehtpeterselli või tüümianit
2-4 spl riivleiba
1 pk FoodStudio gravy kastet (230 ml)
250 ml kaerakreemi
1-2 tl Põltsamaa kanget sinepit
1 spl sinepiseemneid
0,5 tl musta küüslaugu puru (soovi korral)
1 tl puraviku pulbrit (soovi korral)

Valmistamine:
Haki sibul ja küüslauk pisikesteks kuubikuteks ning prae pannil õlis kuldseks. Samal ajal haki pruunid šampinjonid või mistahes mõnusad seened väikesteks kuubikuteks. Lisa pannile ja prae, kuni küpsed. Maitsesta soola ja pipraga. Jäta jahtuma.

Sega Thormi haksile seene-sibulamass ning lisa pisut kaerakreemi, sojakastet, jahvata värsket pipart, hakitud maitserohelist ning niipalju riivleiba (või jahu, ntx kikerherne, kui tahta gluteenivaba tulemust), et mass püsiks kenasti koos. Vormi pallikesed.

Aja pann uuesti tuliseks. Lisa õli ning prae 12 pallikest ümberringi kuldpruuniks. Tõsta pallid korraks kõrvale ning vala pannile täistaimne pruun praekaste ehk inglise päraselt gravy. Lisa kaerakreem, surakas kanget Põltsamaa sinepit, tekstuuri andmiseks sinepiseemneid ning soovi korral puraviku ning musta küüslaugu puru või pulbrit. Lase kaste mulisema minna ning sega ühtlaseks. Poeta pallikesed sisse.

Serveeri kartuli-brokoli pudru, salati, ahjujuurikate või aurutatud lillkapsastega ehk mille järgi isu on.

Retsept: Maru Metspalu