TAIMEVALGU GRILLVORSTID paprika ja sibulaga

Balsamico’st hapukust saanud paprika-sibulalisand sobib Thormi grillvorstidega ideaalselt kokku. Võid seda pannirooga süüa täitsa niisama, aga kui tahad toekamat einet, keeda kõrvale riisi. Väga mõnusa street-food stiilis toidu saad, kui pistad grillvorsti koos paprika-sibulalisandiga hot-dogi saia vahele.

NB! Siin kasutamiseks on hea justnimelt  lihtne punase veini äädikas ehk balsamico, mitte paks ja magus balsamico-kreem.

Vaja läheb:
3 sibulat
2 paprikat
3 sl oliiviõli+2 sl veidi vorstide praadimiseks
3 sl punase veini äädikat (balsamico)
soola, pipart
üks pakk (350 g) Thormi grillvorste 
värsket peterselli

Valmistamine: Koori sibulad ja lõika pooleks. Poolikud omakorda lõika ribadeks. Poolita paprikad ja eemalda seemnekojad. Lõika ka paprikast ribad. Kuumuta pannil 3 sl oliiviõli, lisa sibulad ja prae madalal kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni nad on pehmenenud. Hoidu pruuniks kõrvetamast. Lisa sibula juurde paprikad ja prae koos veel 15 minutit, kuni ka paprika on pehme. Maitsesta soolaga ja pipraga, lisa ka punase veini äädikas. Sega läbi ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta pliidilt ära ja jäta ootele, kuni praed vorste.

Kuumuta pannil veel paar supilusikatäit oliiviõli ja prae vorstid selles kuumaks ja särisevaks, selleks kulub 5-6 minutit. Paku vorste koos paprikalisandiga. Saputa enne söömist peale  värsket hakitud peterselli.

Pildid ja retsept: Mari-Liis Ilover