PELMEENID BASIILIKU ja parmesaniga tomatikastmes

See on lihtne, suvine ja kiire võimalus pelmeene pisut teistmoodi valmistada. See retsept pakub oivalise maitseelamuse ka igale lihasööjale, sest hõrk päikesekuivatatud tomati ja taimevalgu täidis maitseb nagu pärisliha.

retsept 2-le

Vaja läheb:
1 pakk Thormi vahemere stiilis taimevalgu pelmeene
200-300 g meelepärast tomatikastet
70 g parmesani juustu
värkset basiilikut
oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:
Keeda Thormi pelmeenid või prae neid potstickersite meetodil. Keetmiseks kulub ca 7 minutit ja keeda kindlasti soolaga maitsestud vees. Kurna.

Kuumuta tomatikaste pannil või kastrulis ja laota taldrikule. Säti sinna peale Thormi pelmeenid, lisa riivitud juustu või taimse versiooni puhul taimset juustasendajat või maitsepärmi. Rebi juurde basiilikut ja nirista üle oliiviõliga. Viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe. 

Retsept ja fotod: Tuuli Mathisen