LIHTNE JA MAITSEV vorsti-köögivilja panniroog

Mõnel päeval võib elu lihtne olla ja toit selline, et tundideks kööki ei pea sulguma. Üheks selliseks lihtsaks argiseks toidumure lahenduseks on vorstiroog köögiviljadega. Kusjuures vorstiks on siin Thormi taimsest valgust vorst, nii et kogu see häädus on täistaimne ja ka veganitele väga hästi sobiv. Samas ei pruugi lihasööjad isegi aru saada või puudust tunda, et toidus liha ei olegi. Nii et kirik keset küla ja maitsev kõhutäis igale maitsele. 

Köögivilju võib siia kombineerida vastavalt oma eelistustele, külmkapi sisule ja hooajale. Sellesse pannirooga läksid vorstidele kaissu kartul, suvikõrvits, paprika, šampinjonid ja suvikõrvits. Kokku sai mõnus ja maitsev kombo, mille valmistamine on jõukohane kõigile. Thormi vorstide puhul pea silmas sea, et kilena tunduv ümbris on söödav ehk siis küpsema lähevad vorstid koos ümbrisega. 

Neljale läheb vaja:

1 pakk ehk 350 g Thormi taimevalgu grillvorste päikesekuivatatud tomatiga
300 g minikartuleid, tükeldatuna
1 punane paprika, tükeldatuna
1 keskmise suurusega suvikõrvits, tükeldatuna
200 g šampinjone
200 g kirsstomateid
3-4 küüslauguküünt
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl kuivatatud punet ja tüümiani
oliiviõli 
soola ja pipart

Serveerimiseks värsket basiilikut vm ürte. Soovi korral ka riivitud juustu.

Valmistamine:

Valmista ette köögiviljad. Vajadusel koori ja tükelda kartulid. Puhasta paprika. Tõsta köögiviljad ahjupannile. Kalla üle oliiviõliga, lisa küüslauguküüned, maitsesta suitsustatud paprika pulbri ja kuivatatud ürtidega. Lisa ka sool ja pipar ning sega käte vahel läbi. Tõsta köögiviljadele seltsi ka Thormi vorstid. 

Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde. Küpseta esmalt 15 minutit, tõsta ahjust ja sega köögiviljad korra läbi. Tõsta ahju tagasi ja küpseta veel 15-20 minutit või seni, kuni köögiviljad on läbi küpsenud ja kuldpruunid. Võid kümmekond minutit enne küpsemise lõppu köögiviljad veel riivitud juustuga üle puistata. Serveerides lisa värsket basiilikut või muid ürte. 

Retsept ja fotod Tuuli Mathisen