AHJUS ÜLE küpsetatud köögiviljahautis


Jagub kuuele.

Koheva lillkapsateki all on peidus toekas ja soojendav, täiesti taimne hautis. Kolm lihtsat sammu: valmista lillkapsapüree, podista pliidil valmis hautis ja küpseta lõpuks ahjus kogu see headus isuäratavaks õhtusöögiks. Kuhjaga köögivilju ja paras ports taimset valku teevad sellest toidust igati tervisesõbraliku eine.

Vaja läheb
1 suur lillkapsas(1,2 kg)
1 dl kaerakoort
2+2 sl oliiviõli
1 porgand
1 sibul
400 g Thormi Haksi
250 g šampinjone
1 purk purustatud tomateid (400 g)
200 g külmutatud herneid
1 dl vett
1 sl kuivatatud tüümiani
soola, pipart

Valmistamine
Lõika lillkapsas vabakujulisteks tükkideks. Keeda lillkapsatükid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kulub umbes 25 minutit.  Nõruta sõelal nii kuivaks, kui võimalik. Võid neid veel mõne minuti hoida kaaneta potis soojal pliidil, eralduks veelgi enam niiskust. Vala lillkapsas blenderisse, lisa kaerakoor ja töötle püreeks. Püree võib teha ka saumikseriga. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. 
Haki porgand ja sibul. Lõika šampinjonid viiludeks. Kuumuta suuremal pannil õli, lisa porgand ja sibul, prae 5 minutit. Lisa pannile Haks ja prae veel 10 minutit. Nüüd lisa pannile šampinjonid, tüümian, sool-pipar ja sega kõik kuumutades läbi. Vala sekka tomatikonserv ja vesi, puista hulka herned. Kata pann kaanega (kui seda pole, siis fooliumiga) ja lase 10 minutit podiseda. 
Vala pannisisu ahjuvormi. Määri peale lillkapsapüree, millele nirista paar supilusikatäit oliiviõli. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 10-15 minutit, kuni pealt kuldne. Enne söömist raputa peale musta pipart ja kui soovid, maitserohelist.

Retsept ja fotod: Mari-Liis Ilover