Kui esmapilgul tundub, et pelmeenid on juba valmistoode, mis tuleb lihtsalt kas vees, fritüüris või pannil valmis teha, siis tegelikult leiab ka pelmeenide serveerimiseks ja veelgi parema maitseelamuse saamiseks mitmeid nutikaid mooduseid. Üks viis seda teha on serveerida pelmeene võikastmes. Kui tahad neid valmistada täistaimsena, siis kasuta sulavõi asemel veganitele sobivat või asendajat või hoopis oliiviõli ja hapukoore asemel mõnd taimset asendust.
1 pakk Thormi vahemerelise maitsestusega pelmeene taimevalguga
50 g võid
2 sl veiniäädikat
Rohkelt hakitud tilli
Serveerimiseks hapukoort
Keeda Thormi pelmeene soolaga maitsestatud vees 7 minutit. Kurna. Sulata või ja seda see siis veiniäädika ja hakitud tilliga. Kalla saadud võikastmega pelmeenid üle ja tõsta kaussidesse. Serveeri kohe ja paku juurde hapukoort. Täistaimse variandi puhul kasuta veganitele sobivat või ja hapukoore asendajat. Tilli asemel võid kasutada ka hakitud rohelist sibulat.
Retsept ja pildid: Tuuli Mathisen