THORMI RAMEN ehk nuudlid “hakkliha” ja köögiviljadega

Mõnus nuudliroog, kus maitsenaudingu eest kannab hoolt taimse hakklihaga ja aasiapärase maitsestusega kaste. Plussiks on selle toidu puhul valmistamise kiirus ehk siis vaid loetud minutitega saab valmistada maitsva toidu, mis sobib hästi nii argiõhtuks kui ka pühapäevalõunaks. Kui vähegi võimalik, kasuta siin kastmes Hoisin kastet. See aitab toidu maitse hästi nauditavaks muuta ja maitsenüansse lisada. 

Kogus: 4-le

300 g ramen või vokknuudleid
300 g Thormi taimset pihvimassi
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
hakitud rohelist sibulat

Seesamiseemneid
Seesamiõli 

Kaste: 
1 sl austrikastet
2 sl sojakastet
1 sl riisi- või veiniäädikat
2 sl Hoisin kastet (võid selle asendada ka sama koguse austrikastmega)

Sega kokku kastmeained.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat ja küüslauku paar minutit. Lisa pannil Thormi hakkliha, töötle see väiksemateks tükkideks ja prae läbi. Kalla pannile eelnevalt kokku segatud kaste, lase keema tõusta ja keeda siis vaiksel kuumusel 2-3 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning sortsu seesamiõliga. 

Keeda  nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna. Võid nuudlid nüüd kastmega segada, aga võid serveerida ka nuudlid nii, et kaste on nuudlitele peale tõstetud. Viimistle roog seesamiseemnetega ja hakitud rohelise sibulaga. 

Retsept ja pilt toidublogija Tuuli Mathisen