HIINA KANTONI PANNIROOG ehk hiinapärane pesas küpsetatud Thormi

See on hästi maitsev ja samas lihtne ning kiirelt valmiv roog Hiinast Kantoni (või siis Guangdongi) provintsist, mida sobib näiteks kiireks argiõhturoaks kohandada. Väga maitsev jääb see roog ka Thormi taimse pihvimassiga. Juurde paku riisi  ja nii saadki paarikümne minutiga toitva ja maitsva roa valmis. 

Kogus: 4-le
400 g Thormi taimset pihvimassi
1 sibul, hakituna
väike jupp ingverit, hakituna
1 sl maisitärklist
200 g rohelisi herneid
4 muna
praadimiseks õli
maitsestamiseks seesamiõli 
serveerimiseks seesamiseemneid

Kaste:
4 dl kanapuljongit
2 sl austrikastet
2 tl riisi- või veiniäädikat
2-3 sl sojakastet

Sega esmalt kokku kastme ained. 

Kuumuta pannil veidi õli ja prae sibulat ja ingverit keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis Thormi taimne hakkliha ja prae ka see läbi. Kalla pannile kaste ja hauta kõike koos umbes 5 minutit. Lisa maitseks veidi seesamiõli. Sega tärklis vähese koguse külma veega ja kalla pannile. Lase kastmel pakseneda ja sega kastet, et tärklis ühtlaselt jaotuks ja kaste ühtlaseks pakseneks. Kalla pannile rohelised herned ja sega läbi. Tekita pannile 4 süvendit ja löö sinna sisse munad. Lase küpseda, kuni munad on soovitud küpsusastmes. Viimistle roog seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga ning serveeri aurutatud riisiga. 

Retsepti ja foto autor: toidublogija Tuuli Mathisen