Pot-stickersi meetod on Aasia köögist näpatud nipp, kuidas pelmeene valmistada. Kui sa ei suuda otsustada, kas tahaksid pelmeene keeta või praadida, siis tee pot-stickerseid- prae ja auruta korraga. Selle meetodi eripäraks on see, et esmalt tuleks toored pelmeenid panna paraja koguse õli sisse ja praadida ühest küljest korralikult kuldpruuniks. Siis tuleks aga pannile visata veidi vett ja pelmeenid kaane all valmis aurutada. Tulemuseks on krõbeda kuldse põsega ja parajalt pehmed mahlase täidisega pelmeenid.
Thormi uutest taimsest valgust täidisega ja aasiapärase maitsestusega pelmeenidest saab ideaalsed potikleepsud, mis sobivad nii neile, kes täistaimetoitlased kui ka neile, kes lihtsalt liha osakaalu oma menüüs tahavad vähendada. Tasub kindlasti järgi proovida!
Kuna potikleepsude idee pärineb Aasiast ja ka Thormi pelmeenide täidis on aasia nüanssidega maitsestusega, siis võib pelmeene ka aasiapärase kastmega serveerida. Sellise kastme jaoks on vaja segada sojakaste riisiäädikaga. Lisa ka veidi mett või suhkrut. Särtsu lisamiseks tuleks lisada ka hakitud küüslauku, tšillit, ingverit, aga miks mitte ka koriandrit, rohelist sibulat, seesamiõli vm. Aasia köögi maitset.
Paku kastet potikleepsude juurde kas dipikastmena või kalla veidi kastet potikleepsudele ning lisa ka rohelist sibulat. Potikleepsude juurde võid serveerida veel teisi aasiapäraseid kastmeid, näiteks magusat tšillikastet või hoopis Ponzu kastet.
Potikleepsud taimse valguga pelmeenidest aasiapärase kastmega
Kogus: 2-le
1 pakk Thormi Aasia stiilis taimevalguga pelmeene
Õli praadimiseks
Hakitud rohelist sibulat
Aasiapärane kaste:
1-2 küüslauguküünt, hakitna
1 tšillipipar, hakituna
Väike jupp ingverit, hakituna
3 sl sojakastet
1 tl suhkrut
Laimimahla
Seesamiseemneid
Potikleepsude valmistamsieks kuumuta suuremal pannil keskmisel kuumusel õli. Kui õli on korralikult kuum, lisa pannile pelmeenid nii, et üks külg on vastu panni. Prae neid paar minutit, kuni vastu panni olev külg on ilusti kuldseks küpsenud ja suurem osa õli pannilt kadunud. Kalla nüüd pannile ca 0,5- 1 dl vett ja kata pann koheselt kaanega. Auruta pelmeene kaane all umbes 3-4 minutit, tõsta siis kaas pealt ja lase vedelikul veidi aurustuda. Tõsta pelmeenid taldrikule ja puista üle hakitud rohelise sibula ja soovi korral ka seesamiseemnetega.
Kastme valmistamiseks sega omavahel kastme ained. Kontrolli maitseid. Serveeri koos pelmeenidega.
Pilt ja retsept: Tuuli Mathisen