TÄIDETUD spagetikõrvits

Kas spagetikõrvitsat oled proovinud? Kui jaa, siis tead, kui ägeda kõrvitsalisega tegu. Kui ei, siis tasub kindlasti küpsetamine ette võtta. Spagetikõrvitsa viljaliha küpseb toredateks spageti- või nuudlitaolisteks ribadeks, mida on mugav kahvli abil lahti tõmmata. Siinses retseptis ongi kõrvitsapoolikud esmalt ahjus pehmeks küpsetatud, seejärel “spagetid” välja uuristatud ja koos Thormi, tomatite ja mozzarellaga taas üleküpsetatud. Maitsev ja tervislik lõuna või õhtusöök tervele perele!

 

Retsept neljale:

1 spagetikõrvits, u 1,5 kg

oliiviõli

1 sibul

2 küüslauguküünt

200 g Thormi “hakkliha” (ehk üks pakk Thormi lihavaba pihvi)

1 tl kuivatatud punet või tüümianit või itaaliapärast ürdisegu

200 g tomateid

125 grammine pall mozzarellat

soola, pipart

värsket basiilikut

 

Lõika kõrvits pikuti pooleks ja eemalda supilusikaga pehme seemnekoda. Raputa kõrvitsa viljalihale soola ja pipart, nirista peale oliiviõli. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind pealpool. Küpseta kõrvitsapoolikuid 200 kraadi juures 20 minutit. Tõsta korraks ahjust, keera ümber, nii et lõikepool jääb alla ja küpseta veel 20 minutit. Võta kõrvitsad ahjust välja ja lase veidi jahtuda, et saaksid neid edasi käsitseda. 

Kui kõrvits ahjus, saad alustada täidise valmistamist: haki sibul ja küüslauk. Vala pannile paar supilusikatäit oliiviõli, prae sibul ja küüslauk madalal kuumusel läbipaistvaks, u 7 minutit. Lisa pannile Thormi “hakkliha”, tee see pannilabidaga väiksemateks tükkideks ja prae koos sibula-küüslauguga veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tükelda tomatid, lisa need koos kuivatatud punega pannile. Kuumuta segu 5 minutit, kuni tomatitest on kuumus läbi käinud. 

Kui kõrvits on veidi jahtunud, tõmba kahvliga pehme viljaliha peenteks spagetitaolisteks ribadeks. Jäta kõrvitsale umbes sentimeetri jagu viljaliha külge, nii et moodustub justkui nõgus kauss. Tõsta kõrvitsaribad pannile taimse “hakkliha” ja tomati hulka ning sega õrnalt kõik läbi. Tõsta täidis kõrvitsapoolikutesse. Rebi peale mozzarella tükid, raputa neile musta pipart ja nirista veidike oliiviõli.  Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni juust on sulanud.

 

Thormiga kokkas ja pildistas toidublogija Mariliis Ilover.