Retsept neljale-viiele inimesele
Kellele ei meeldiks makaronivorm? See on ju kõigi laste lemmik ja ega vanemadki ära ütle. Koduste argiõhtute mugavusroog saab eriti mahlane ja ka tavapärasest tervislikum, kui lisad riivitud porgandeid. Tavapärase hakkliha kohta täidab siin vormis hoopis taimne Thormi ja teeb seda suurepäraselt!
Vaja läheb:
300 g lühikest pastat
1 sibul
2 küüslauguküünt
200 g porgandit
3 sl oliiviõli
200 g Thormi “hakkliha” (ehk üks pakk Thormi lihavaba pihvi)
2 tl jahvatatud paprikat
2 tl kuivatatud tüümiani
näpuotsaga tšillihelbeid või -pulbrit (kui soovid)
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl pasta keeduvett
100 g riivjuustu
soola, musta pipart
Valmistamine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente küpsusastmeni. Nõruta, aga jäta 2 dl keeduvett alles.
Haki sibul ja küüslauk. Riivi porgand peene riiviga. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja prae madalal kuumusel 5 minutit. Lisa pannile Thormi, tee pannilabidaga väiksemateks tükkideks ja prae kergelt läbi. Nüüd lisa riivitud porgand ja kõik maitseained, sega kuumutades läbi. Tõsta pannile törtsudena toorjuust ja vala sekka enne alles jäetud pastakeeduvesi. Lase toorjuustul kuumuses sulada, samal ajal segades, nii et moodustub mõnus kreemjas kaste. Vala pasta õliga määritud ahjuvormi ja lisa ka kogu pannil olev kaste. Sega sealsamas vormis lusikaga läbi. Maitse ja kui vaja, lisa soola. Puista pinnale riivjuust. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Jahvata enne söömist peale musta pipart ja pudista maitseks värsket basiilikut.
Retsept ja foto: Mari-Liis Ilover