See on hästi lihtne ja maitsev argiroog, mis sööjate poolt alati heakskiitva mõminaga vastu võetakse. Sellisest toidus saab ära kasutada näiteks eelmisest päevast järelejäänud kartuli- või köögiviljapudru. Aga loomulikult võib ka ekstra selle roa jaoks kartuli-porgandipüreed valmistada. Kui soovid eriti kiiret moodust, siis võib ka valmiskujul müüdavat köögiviljapüreed kasutada. Koos adžikalt vürtsikust saanud taimse hakkmassiga juustu all üleküpsetatuna saab kartulipuder taas särada ja tulemus jääb väga maitsev.
Kogus: 4-le
400 g Thormit
hakitud 1 sibul
2 – 3 sl adžikat
2 – 3 sl ketšupit
150 g juustu, riivituna
soola ja pipart
õli praadimiseks
värskeid ürte, nt peterselli
kartuli-porgandipüree:
600 g kartuleid
300 g porgandeid
1,5 – 2 dl sooja piima
50 g võid
soola
Valmistamine:
Kartulipüree valmistamiseks koori ja tükelda kartul ja porgand ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja auruta köögivilju veidi. Tambi puruks, lisa kuum piim ja või. Töötle puder kohevaks ja maitsesta vajadusel soolaga.
Kuumuta pannil õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa Thormi ja prae läbi. Lisa pannile adžika ja ketšup ning hauta veel mõned minutid. Tõsta saadud mass ahjuvormi. Sinna peale laota köögivilja või kartulipüree ja kõige peale laota riivitud juust.
Tõsta eelkuumutatud ahju ja küpseta ca 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerides puista peale värkskeid ürte ning paku juurde värsket salatit.
Retsept ja foto: Tuuli Mathisen