See tummine Thormi tomati- oasupp sobib eriti hästi külmema ilmaga nautimiseks ja sisaldab palju erinevaid köögivilju, mis kõik pungil väärt toitaineid.
Kogus: ca 5-le
Vaja läheb:
200 g Thormi haksi
70 g porrut
70 g varssellerit
300 g suvikõrvitsat
400 g purustatud tomateid
800 ml puljongit
300 g eelnevalt keedetud või konserveeritud ubasid
3 suuremat küüslauguküünt
3 loorberilehte
10 g värsket peterselli
1 tl suitsupaprika pulbrit
½ tl cayenne’i pipart
2 spl õli
Valmistamine:
Esmalt kuumuta poti põhjas õli. Lisa sinna Thormi taimne hakk ning peeneks hakitud küüslauk, porru ja seller. Kuumuta pidevalt segades ca 4 minutit. Seejärel lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ning prae veel 2 minutit. Lisa purustatud tomati, puljong ning kõik maitseained, aja supike keema ja lase kaane all vaikselt podiseda 15 minutit. Viimaks lisa oad ja hakitud värske petersell ning keeda veel 5 minutit.
Serveeri ja naudi!
Retsept ja foto: Maria Veski-Raudkivi