Ingverist, küüslaugust, seesamist, sojast ja maapähklivõist moodustub võluväel nii maitsev kooslus, et see roog jääb ilmselt kõigi sööjate püsirepertuaari. Thormi sobib siin põhikomponendiks kui valatult ja sooja soovitusena olekski mõttekam kohe topeltports teha – kui jääb üle, saab hiljem külmaltki maiustada. Valmistamine on imelihtne: prae Thormi koos maitseköögiviljadega läbi, lisa hõrk kaste ja sega pannil läbi. Tõsta kogu headus kaussi, kus juba ees ootamas keedetud riis ja võrratu eine ongi valmis!
Veganversioonis kasuta mee asemel siirupit.
Vaja läheb:
sentimeetrine jupp ingverijuurt
3 küüslauguküünt
pool tšillikauna
2 sl rapsiõli
200 g Thormi “hakkliha” (ehk üks pakk Thormi lihavaba pihvi)
1 tl seesamiõli
4 sl sojakastet
1 tl vedelat mett
1 sl laimimahla
1 sl maapähkivõid
rohelist sibulat, soovi korral ka seesamiseemneid
serveerimiseks riisi
Valmistamine:
haki ingver ja küüslauk hästi peeneks, võid need ka riivida. Haki ka tšillikaun. Kui soovid mahedamat tulemust, eemalda enne tšillilt seemned.Kuumuta pannil õli ja prae ingver, küüslauk ja tšilli 30 sekundi jooksul kergelt läbi. Lisa pannile Thormi, tee pannilabidaga väiksemateks tükkideks ja prae veidi krõbedamaks.
Kastmeks sega omavahel seesamiõli, sojakaste, mesi, laimimahl ja maapähklivõi. Vala pannile Thormi hulka ja sega läbi.
Paku koos riisiga, raputa toidule enne söömist hakitud rohelist sibulat. Peale võib puistada ka seesamiseemneid.
Retsept ja foto: Mari-Liis Ilover
Pingback: GALERII: THORMI esimene ametlik tootetutvustus - Thormi