LASTE LEMMIK: THORMIPALLID tomatikastmes

Kes siis lihapalle ei armastaks! Tomatikastmes lihapallid suudavad iga lapse tuju rõõmsaks teha, serveeri neid siis kas pasta, riisi, tatra või kartuliga. Thormi taimsest hakklihast on pallikeste veeretamine hästi lihtne, sest tegelikult ei olegi vaja midagi muud teha, kui pallikesed vormida, need kas pannil või ahjus valmis küpsetada ja siis tomatikastmega segada. 

Kogus: 4-le

400 g Thormi taimset hakkliha
1 sibul, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
400 g purk purustatud tomateid
2-3 sl ketšupit või tomatipastat + 1 sl pihvimassi sisse
1,5-2 dl puljongit
½ -1 tl tšillihelbeid
värsket basiilikut
soola ja pipart
veidi suhkrut
õli praadimiseks

Vormi Thormi hakklihast käte vahel umbes 2-3 cm-ise läbimõõduga pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 7-10 minutit. Võid palle ka pannil õli sees praadida. Selleks kuumuta pannil õli ning prae palle umbes 3-5 minutit praadimise ajal lihapalle pannil ringi keerates, et nad igast küljest pruunistuksid. Tõsta pannilt ära.

Tomatikastme valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat mõned minutid, kuni see muutub klaasjaks. Lisa pannile küüslauk ja kuumuta veel minutijagu.  Lisa purustatud tomatid, ketšup ja puljong. Lase keema tõusta ja maitsesta soola, pipra, tšillihelveste ja tibakese suhkruga. Alanda kuumust ja hauta vaiksel kuumusel ca 5-10 minutit. Lisa kastme sisse thormipallid, sega kastmega läbi ja hauta kaane all veel mõni minut. Kontrolli veel maitseid. Serveerimisel lisa värskeid ürte basiilikut ja serveeri kas pasta, riisi või köögiviljadega.

Retsept ja foto: toidublogija Tuuli Mathisen