Alates koostisosade hakkimisest kuni aurava roa lauale tõstmiseni kulub kolmveerand tundi ja selle aja jooksul haudub toit vaat et ise valmis. Kikerherned, bataat ja Thormi annavad mõnusat tummisust ja vürtsid lisavad araabipärast nüanssi. Kõrvale sobib suurepäraselt kuskuss. Tummine ja köögivilju täis hautis valmib pliidil suuremal kaanega pannil või haudepotis.
Retsept neljale:
1 sibul
1 porgand
1 sellerivars
2 sl oliiviõli
200 g Thormi “hakkliha” (ehk üks pakk Thormi lihavaba pihvi)
1 väiksem bataat, u 280 g
1 purk kikerherneid (400 grammine konserv)
1 purk purustatud tomateid (400 grammine konserv)
1 dl köögiviljapuljongit või vett
maitseained: 1 tl vürtsköömneid ja jahvatatud koriandrit või 2 tl raz el hanout’i, näpuotsaga tšillihelbeid
soola, musta pipart
peale puistamiseks värsket koriandrit ja serveerimiseks kuskussi
Haki sibul, tükelda porgand ja seller. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae köögiviljad kergelt läbi, u 5 minutit. Lisa pannile Thormi, tee pannilabidaga väiksemateks tükkideks ja prae kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala pannitäis haudepotti. Kui sul on kõrgemate servadega kaanega pann, võid sealsamas toidu valmis hautada. Tükelda bataat, lisa toidu sisse. Vala hulka ka vedelikust nõrutatud kikerherned, purk purustatud tomateid koos vedelikuga ja puljong või vesi. Lisa maitseained. Hauta madalal kuumusel kaane all umbes pool tundi. Kontrolli vahepeal, et vedelik ei ole otsa lõppenud ega hautis põhjast kõrbema hakanud. Kui roog pehmeks podisenud, maitse ja kui tarvis, lisa soola. Raputa peale värsket koriandrit. Paku kõrvale kuskussi.
Thormiga kokkas ja pildistas toidublogija Mariliis Ilover.